Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στον Κρουσώνα

Δευτέρα, 12/12/2011

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας Παιδείας Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Κ. Υ. Αγ. Βαρβάρας, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κρουσώνα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της ενορίας Αγ. Τριάδας, με ομιλητές τον επίκουρο καθηγητή γυναικολογίας κ. Κ. Ρελάκη και την κ. Μ. Κριτσωτάκη, μαία του Κ. Υ. Αγ. Βαρβάρας. Πρόκειται για μια δράση του υπουργείου υγείας που υλοποιείται μέσω δήμων σε όλη την Ελλάδα και μέσω αυτής της δράσης δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα δημοτικά ιατρεία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δήλωσή του θα ήθελε να τονίσει ότι: «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ ΠΑΠ, την ανακάλυψη ενός Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, του Γεώργιου Παπανικολάου. Ένα τεστ το οποίο είναι μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση, δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά και η τακτική επανάληψή του, σώζει ζωές. Θα ήθελα να καλέσω όλες τις Μαλεβιζιώτισσες που εμπίπτουν στην κατηγορία των γυναικών που ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κάνουν το τεστ ΠΑΠ, να το πράξουν. Είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται ζωές γυναικών από μια αρρώστια, που μπορεί εύκολα και γρήγορα να προβλεφθεί.» Στο τέλος της εκδήλωσης, όσες γυναίκες ενδιαφέρονται θα μπορούν να κανονίσουν ραντεβού για δωρεάν τεστ ΠΑΠ στον Κρουσώνα (τηλ. για περισσότερες πληροφορίες 2810711776 Δευτέρα με Παρασκευή 8:00 – 14:30). Η δράση υλοποιείται σε ολόκληρο το δήμο Μαλεβιζίου και όποιες γυναίκες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τεστ ΠΑΠ μπορούν να κανονίσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο Κ.Α.Π.Η. Γαζίου τηλ. 2810823547 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:30).

Τελευταία τροποποίηση:

Top