Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Επίσκεψη ξεναγών στο Μουσείο Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 02/12/2011

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου Ξεναγών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη, 200 περίπου ξεναγοί από Ελλάδα και Κύπρο επισκέφτηκαν την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, στο Γάζι. Τα μέλη του συνεδρίου υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε σε τα εξής:
«Με χαρά σας υποδεχόμαστε στο μουσείο μας, στην αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου. Μια έκθεση που αποτελείται κυρίως από αντικείμενα της σπουδαίας Συλλογής Μεταξά, αλλά και από ευρήματα περιοχών του δήμου Μαλεβιζίου, που βρέθηκαν σε ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Όπως θα διαπιστώσετε, πρόκειται για ένα μουσείο – αληθινό στολίδι για την Κρήτη.

Θα θαυμάσετε από κοντά σπάνια εκθέματα και μοναδικά αντικείμενα αρχαίας τέχνης, που είμαι βέβαιος ότι θα σας ενθουσιάσουν και θα διαπιστώσετε τον αρχαιολογικό πλούτο που κρύβει το Μαλεβίζι. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται, να σας καλέσω να εντάξετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του δήμου Μαλεβιζίου στις ξεναγήσεις σας. Σας δίνουμε σήμερα – μεταξύ άλλων – και ένα CD με τα σημαντικότερα αξιοθέατα του δήμου μας, όπως είναι:
· Το μουσείο Μαλεβιζίου.
· Οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι Τυλίσου και Σκλαβοκάμπου.
· Μερικές από τις πλέον αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησιές και μονές της Κρήτης.
· Το μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλο στο Φόδελε.
· Την αίθουσα τέχνης Μαράθου με την έκθεση των γλυπτών του Γιάννη Κλινάκη.
· Το βενετσιάνικο φρούριο του Παλαιόκαστρου.
· Φυσιολατρικές διαδρομές, με σπουδαιότερη την Μινωική διαδρομή – που περιγράφεται και από τον Πλάτωνα σε έναν από τους διαλόγους του.
· Μέρη όπου τα ήθη και οι παραδόσεις του τόπου παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.
· Αξιόλογα σημεία αναφοράς, που πραγματικά αξίζει να τα γνωρίσει κάθε επισκέπτης, όχι μόνο του Μαλεβιζίου, αλλά της Κρήτης.
Εσείς λοιπόν, ως ο συνδετικός κρίκος της ιστορίας κάθε τόπου με τον σημερινό επισκέπτη, έχετε τη δυνατότητα να «μεταδώσετε» αυτή τη γνώση. Εμείς ως δημοτική αρχή, να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες από πλευράς υποδομών, ώστε οι ξεναγήσεις σας να γίνονται με τον καταλληλότερο τρόπο».

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 30/11/-0001

Top