Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εργολαβικά «παιχνίδια» στο Μαλεβίζι

Παρασκευή, 15/07/2011

Για 2η φορά σήμερα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, προκήρυξε το έργο κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων της Ροδιάς, προϋπολογισμού 2.807.000 €. Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον εργολάβων που προσήλθαν και πήραν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, τελικά κανείς δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα αυτός να καταστεί άγονος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφορά μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έργο – ανάσα ζωής για τους κατοίκους, είναι υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας για τη Ροδιά και το Παλιόκαστρο, αλλά και απαραίτητο – μεταξύ άλλων – για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ροδιάς.

Οι λόγοι της μη προσέλευσης στο διαγωνισμό αυτό, είναι προφανείς και δεν επιθυμούμε να τους σχολιάσουμε. Όμως η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης προσωπικά, δηλώνει αποφασισμένος να πατάξει τέτοια φαινόμενα μέσα από τη δυνατότητα που ο νόμος περί δημοσίων έργων του δίνει.
Για πρώτη και τελευταία φορά, θα επαναληφθεί η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου (για 3η φορά), παρά του ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προχωρήσει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο από λόγους περισσής ευαισθησίας και διαφάνειας. Όμως, εφόσον ανάλογα φαινόμενα παρατηρηθούν ξανά στο μέλλον, τότε τα έργα θα ανατίθενται απευθείας και μάλιστα άμεσα!
Πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι η ανάπτυξη του τόπου μας, η πρόοδος του Μαλεβιζίου, δεν μπορεί να περιμένει. Τα έργα που με τεράστιες προσπάθειας εντάχθηκαν σε προγράμματα χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ πρέπει να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και ταχύτατες απορροφήσεις. Γι’ αυτό και παιχνίδια εις βάρος της ανάπτυξης του τόπου μας και του συμφέροντος των κατοίκων του Μαλεβιζίου, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτά!

Τελευταία τροποποίηση:

Top